Соня Йончева открива „Съкровени гласове“ в зала “България” на 27-ми октомври

Заедно с известния тенор Исмаел Жорди представят „Испански страсти“ в София

Соня Йончева се завръща с концерт в София на 27-ми октомври, за да даде лично началото на сезона “Съкровени гласове” в зала “България”, организиран от компанията й SY11 Events.

Музикалният сезон, включващ световни изпълнители като Фреди де Томазо, Якуб Орлински, Фатма Саид, Елза Драйзиг и Клементин Марген, трябваше да бъде открит от бившия партньор на Ана Нетребко и баща на сина й Ервин Шрот. За съжаление той е възпрепятстван да покаже пред българска публика програмата си с танго.

Закупените билети за концерта на Шрот важат без заверка за концерта на Соня Йончев и Исмаел Жорди на 27-ми октомври, а който все пак желае да върне билета си за концерта на Ервин Шрот, може да го направи като се обърне към екипите на EVENTIM.

След триумфа в Япония и Аржентина, световноизвестното българско сопрано ще изнесе концерта „Испански страсти“ с известния испански тенор Исмаел Жорди и пианистът Рубен Фернандес Агире.
Репертоарът включва испанска сарсуела. Музикалният жанр е  популярен в Испания, Куба и Мексико. Той комбинира музика, текст и танц и се родее с оперетата. Музиката  е вдъхновена от характерния местен фолклор.

Соня Йончева изпълни на бис сарсуела с Пласидо Доминго на „Гала в София“ преди няколко години, след което изнесе поредица от концерти в Испания.

Тенорът Исмаел Жорди е известен изпълнител на сарсуела, роден в Тортоса, Испания, на 9 юли 1974 г.

От ранна възраст проявява страст към музиката и пеенето. Продължава вокалното си обучение и бързо печели признание заради лиричния си теноров глас и способността си да предава емоции чрез пеенето.

Кариерата на Исмаел Жорди като оперен певец започва да се разгръща в началото на 2000-те години и скоро той става известен с изпълненията си както на главни, така и на поддържащи роли в различни оперни театри по света.

Той печели признание за интерпретациите си на роли в опери на композитори като Джузепе Верди, Джакомо Пучини, Гаетано Доницети и др. Някои от най-значимите роли, които Исмаел Жорди изпълнява, са Родолфо в “Бохеми” на Пучини,  Алфредо Жермон в “Травиата” на Верди. Едгардо в “Лучия ди Ламермур” на Доницети, Неморино в “L’elisir d’amore” на Доницети, Ринучо в “Джани Скики” на Пучини.

Изпълненията на Исмаел Жорди са високо оценени заради лиричния му и експресивен стил на пеене, както и заради способността му да общува с публиката. Участвал е в много прочути оперни театри и фестивали, сред които Метрополитън опера в Ню Йорк, Кралската опера в Лондон, Teatro alla Scala в Милано и др.

Билетите за концерта „Испански страсти” се разпространяват в мрежата на EVENTIM

https://www.eventim.bg/bg/bileti/ervin-shrot-sofiya-bulgaria-hall-613543/event.html

SY11 Events

Scroll to Top